Haftanın derbi'si Dostça başladı, Dostça Bitti. Etispor : 1 – Erdekspor : 1

Haftanın derbi

Haber:Ekrem Nayan




Türkiye Futbol Federasyonunun, yaşanan terör saldırılarını kınamak için tüm profesyonel ve amatör liglerdeki maçların 1 dakikalık saygı duruşundan sonra 3 dakika geç başlatılması kararı doğrultusunda start alan
Balıkesir Süper Amatör Lig 6'ıncı hafta müsabakaları 23 Ekim 2011 Pazar günü oynanan karşılaşmalarla tamamlandı. Ligin 6'ncı haftası geçmiş yıllarda olduğu gibi aralarında tatlı bir rekabet yaşanan ve uzun zamandır oynadıkları ligler itibariyle karşı karşıya gelemeyen Marmara temsilcisi iki köklü Renkdaş kulüp Etispor ile Erdekspor'un izleyenlere zevk veren dostça mücadelesine sahne oldu.


Hakemler
Hüseyin Kocadağlı 8, Uğur Çanga 8, Furkan Şehirli 8

Etispor
Hamza 8, Aşkın 8, Gökay 8, Ahmet Şahin 8, Barış 8, Kadir Şenyer 8 (dk. 58 Tolga 8), Sercan 8, Ahmet Rahimoğlu 8 (dk.72 Sinan 8), Mesut 8, İbrahim 8 (dk.89 Ersen 8), Yiğitcan 8
Yedekler
Nihat, Murat, Tolga, Kadir Güngörmüş, Sinan, Ersen, Ersel

Erdekspor
Mustafa 8, Uğur 8 (dk.82 Selim 8), Mesut 8, Adem 8, Onur Batır 8, Mehmet 8, Sonat 8, Soner 8, Kayhan 8, Polat 8, (dk.75 İsmail 8), Onur Akdeniz 8
Yedekler
Kadir, İsmail, Selim, Alper, Yahya, Batuhan, Emirhan

Karşılaşmadan Notlar ;

Her iki takımında karşılaşmaya istekli ve kazanma arzusuyla başladı.

İlk yarı Erdekspor'un üstün görünmesine rağmen Etispor adına önce sağ taraftan Erdekspor ceza sahasına Sercan'a daha sonra penaltı noktası üzerinde Yiğitcan'a yapılan sert müdahaleyi oyun kuralları çerçevesinde yapılan müdahale olarak değerlendiren karşılaşmanın hakemi Hüseyin Kocadağlı'nın oyunu devam ettirmesi gözlerden kaçmadı.

Her iki takımda yakaladığı pozisyonları değerlendiremeyince ilk yarısı 0-0 berabere biteceği tahmin edilen karşılaşmanın 45'inci dakikasında Erdekspor defansından atılan uzun topla Etispor defansının arkasında Ahmet'in perdelemesine rağmen topla buluşan Sonat, Etispor kalecisi Hamza'nın da çıkıp çıkmamakta tereddüt etmesinden yararlanarak yaptığı vuruş Etispor ağlarıyla buluşunca ilk yarı Erdekspor'un 1-0 üstünlüğüyle tamamlandı.

Erdekspor İkinci yarıya rüzgar avantajıyla başlamasına rağmen ilk devre tutuk görünen Etispor'un bu tutukluğu üzerinden attığı görüldü.

Karşılaşmanın ilk yarısında olduğu gibi Erdekspor'un gelişen atağında ceza sahası içerisinde topa yükselen Sonat'a, Etispor kalecisi Hamza'nın yaptığı sert müdahaleyi oyun kuralları çerçevesinde yapılan müdahale olarak değerlendiren karşılaşmanın hakemi Hüseyin Kocadağlı'nın oyunu devam ettirmesi yine gözlerden kaçmadı.

Dakikalar 55'i gösterdiğinde Aşkın'la sağ taraftan gelişen Etispor atağında ceza sahasına doğru gönderilen topla kale sahası içerisinde buluşan Ahmet'in, topun gelişine yaptığı plase vuruş boş kaleye rağmen rüzgarla birlikte aksi yöne gidince Etispor mutlak bir golden olduk.

Karşılaşmanın 65'inci dakikasında Erdekspor'un ani gelişen atağında Etispor defansının arkasında topla buluşan Kayhan'ın, Etispor kalecisi Hamza ile karşı karşıya kalmasına rağmen çok müsait durumda yaptığı vuruş az farkla auta gidince bu sefer Erdekspor mutlak bir golden oldu.

79'unca dakikada gelişen bir Etispor sonucu Erdekspor'un uzaklaştıramadığı topla ceza sahası yayının 2-3 metre önünde topla buluşan Aşkın'ın, kalabalık defansa rağmen vuruşu Erdekspor kalecisi Mustafa'nın uzanamayacağı köşeden ağlarla buluşunca Etispor skora eşitlik getirdi. 1-1

İlerleyen dakikalarda her iki takımda gol yollarında yakaladıkları pozisyonları değerlendiremedi. Karşılaşmanın sonlarına doğru gelişen ve sonuçsuz kalan Etispor'un atağı sonrası her iki takım oyuncularının da birbirlerine girmesiyle birden karışan ceza sahası içerisinde karşılaşmanın hakemi Hüseyin Kocadağlı'nın serin kanlı bir tutumla oyuncuları saha içerisinde tutarak kırmızı kart göstermemesi taktire şahandı.

Sonuç olarak her iki takımda dostça başlayan ve karşılıklı atılan gollerle dostça tamamlanan karşılaşmanın sonunda uzun yıllar amatör kümede maç izleyip te bir zevk almayan amatör futbol severlere unutamayacakları bir maç izlettirmiş oldular.










Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazar 23.2 ° / 11 ° false
  • Pazartesi 24.8 ° / 11.7 ° Güneşli
  • Salı 25.3 ° / 9.8 ° Güneşli